

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin destekleriyle, Bornova Belediyesi, Yaşar Üniversitesi ve Avrupa Enerji Kentleri Ağı’nın (EnergyCities) iş birliğiyle STORMLOG Projesi kapsamında genç mühendis adayları için önemli bir eğitim programı düzenlendi. “Yerel Yönetim Hizmetlerinde Sürdürülebilir Ulaşım ve Su Yönetimi” teması etrafında kurgulanan projede, Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği 1. sınıf öğrencilerine enerji verimliliği ve elektrifikasyon konularında bilgi verildi.
Büyük bir heyecanla eğitime katılan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki belediye çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi paylaştı. Sürdürülebilir şehir vizyonunun sadece fiziksel yatırımlarla değil, bilinçli bireylerle mümkün olabileceğini vurgulayarak, “Geleceğin enerji sistemleri, bugünün bilinçli gençleriyle şekillenecek. Bu alanda çalışan, üreten, sorgulayan ve sorumluluk alan bir gençlik, iklim adaleti mücadelesinde en güçlü destekçimizdir. Bornova Belediyesi olarak gençlerle omuz omuza yürümekten gurur duyuyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Eğitim sırasında, sürdürülebilir enerji sistemleri üzerine teknik bilgiler sunan Eşki, gençlerle kendi tecrübelerini de paylaştı.
Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da Eğitime Katıldı
Eğitim programına, CHP Genel Sekreterliği görevini de icra eden 25, 26 ve 27. dönem milletvekili ve Bornova Belediyesi’nin eski başkanlarından Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da katılım sağladı. Sındır, 2009 – 2014 yılları arasında Bornova Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde Avrupa Enerji Kentleri (Energy Cities) Başkan Yardımcılığı, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyi Siyasi Komite Üyeliği ve Ulusal Fotovoltaik Güç Sistemleri Platformu Üyeliği görevlerinde bulunmuştu.
Enerji Verimliliği ve Önemi Gündeme Alındı
Eğitimi, Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Emrah Bıyık verdi. Katılımcılara enerji verimliliğinin önemi, bireysel davranışların enerji tüketimine etkisi, elektrifikasyonun iklim değişikliğiyle mücadeledeki stratejik rolü ve sürdürülebilir sistemlere geçişteki gereklilikler hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.