reklam
reklam
DOLAR38,7536% -0.1
EURO43,5555% 0.23
STERLIN51,7071% 0.06
FRANG46,3066% 0.2
ALTIN3.981,99% -1,77
BITCOIN104.115,000.38
reklam

Yeşil Bir İzmir İçin Çalışmalar Hızla Devam Ediyor: Çiğli’de Ağaç ve Bitki Dikimi Başladı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yeşil Bir İzmir İçin Çalışmalar Hızla Devam Ediyor: Çiğli’de Ağaç ve Bitki Dikimi Başladı
reklam

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın liderliğinde kent genelinde başlatılan ağaçlandırma seferberliği tüm hızıyla sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın “Daha Yeşil Bir İzmir” temalı projesi, kentin yeşil dokusunu kesintisiz yeşil koridorlarla birleştirmeyi hedefliyor.

Projenin en önemli aşamalarından biri olan Çiğli Köprülü Kavşağı’nda ağaç ve bitki dikim işlemlerine başlanmıştır. Bu çalışmalar tamamlandığında, 26 futbol sahası büyüklüğünde, toplamda 187 bin metrekarelik bir alan yeşillendirilecektir.

Çiğli ağaç dikimi

İki Aylık Süreçte Tamamlanacak

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Kuzey Alanları Bakım Şube Müdürlüğü Peyzaj Mimarı Bilge Düzgün, Çiğli Köprülü Kavşağı’nın, kentin merkezine ve çevresine dağılmış farklı mahalleleri birleştiren stratejik bir noktada yer aldığını vurguladı. Düzgün, verdikleri önceliğin kentin yeşil dokusunu yeşil koridorlarla birbirine bağlamak olduğunu belirtti. “Bu nedenle daha fazla ağaçlandırma yapıyoruz. Susuzluğa dirençli ve bakım gerektirmeyen bitkiler tercih ediyoruz. İki ay içinde buradaki çalışmaları tamamlayacağız. Hedefimiz İzmir genelinde özellikle büyük metrajlı karayolları alanlarında yoğun ağaçlandırma yapmak” şeklinde konuştu.

Ağaçlandırma çalışmaları

3 Bin Ağaç Daha Dikilecek

Bitkilendirme çalışmaları, karayolu ulaşım araçlarının yol açtığı karbon emisyonu ve gürültü kirliliği gibi olumsuz koşulları engelleyecek. Proje kapsamında Çiğli Köprülü Kavşağı alanına 322 adet ağaç ve 3 bin 280 çalı bitkisi dikimi tamamlandı. İki aylık süreçte toplamda 3 bin ağaç ve binlerce çalı bitkisi dikim işlemi gerçekleştirilecektir. Peyzaj çalışmalarında Çınar, Dişbudak, Yapraklı Akçaağaç, Servi ve Süs Armutu gibi ağaç türleri kullanılacakken, ağaçların alt bölgeleri çayır olarak değerlendirilecektir. Ağaç çevrelerinde ise Cotoneaster, Ardıç, Hayıt ve Hint Alıcı gibi daha az su ve bakım isteyen bitki türleri tercih edilecektir.

reklam

YORUM YAP