

Yaz aylarında serinlemek amacıyla deniz kenarlarını tercih eden tatilciler için tehlike çanları çalmaya başladı. Et yiyen bakteri olarak bilinen Vibrio bakterisinin Türkiye'de de görülmesi endişe yarattı.
Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) tarafından yayımlanan verilere göre, geçmişte yalnızca Baltık Denizi’nde tespit edilen Vibrio bakterileri, artık Kuzey Denizi ve kapalı yüzme alanları gibi yerlerde de görünmeye başladı.
Euronews'in aktardığına göre, sıcak ve düşük tuzluluk oranlarına sahip sularda hızla üreyebilen bu bakteri, Akdeniz, Ege ve Marmara kıyılarında da tespit edildi.
Uzmanlar, yaz döneminde denize giren tatilcileri uyararak, bu bakterinin açık yaralar yoluyla vücuda girebileceğini vurguladı. Dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu.
Kirli suyun yutulması durumunda da kolera benzeri belirtiler meydana getirebilen bu bakterinin ishal, kusma, karın ağrısı ve ateş gibi rahatsız edici semptomlara yol açabileceği bildirildi.
Ayrıca, sadece denizlerde değil havuzlarda da bu bakterinin görülebileceği belirtiliyor. Vücudunda açık yarası olan kişilerin, hem havuz hem de deniz aktivitelerinden kaçınmaları gerektiği ifade edildi.