reklam
reklam
DOLAR38,7786% 0.39
EURO43,8944% 0.27
STERLIN51,6488% 0.37
FRANG46,6481% 0.44
ALTIN4.143,57% 0,97
BITCOIN103.782,240.492
reklam

İzmir’de Fedakarlık Hikayesi: Otizmli Oğlu İçin İşini Bıraktı, Yüzmede Dünya Dördüncülüğüne Ulaştılar

Yayınlanma Tarihi : Google News
İzmir’de Fedakarlık Hikayesi: Otizmli Oğlu İçin İşini Bıraktı, Yüzmede Dünya Dördüncülüğüne Ulaştılar
reklam

Meslek hayatı boyunca öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmuş, yurtdışı eğitim ve kariyer planlaması alanında gençlerin hayatlarına yön veren Gülnur Tunca, iş hayatını geride bırakıp ilgi duyduğu yüzmede desteklediği oğlunun dünya çapında bir sporcu olmasını sağladı.

İzmir’de Fedakarlık Hikayesi: Otizmli Oğlu İçin İşini Bıraktı, Yüzmede Dünya Dördüncülüğüne Ulaştılar

İstanbul’da dünyaya gelen 55 yaşındaki Gülnur Tunca, İstanbul Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 4 yıl boyunca İngilizce öğretmenliği yaptıktan sonra yurtdışı eğitim ve kariyer planlama danışmanlığına yönelerek, 20 yıllık iş hayatında pek çok öğrencinin yurtdışında prestijli üniversitelerde eğitim almasına yardımcı oldu. Evlendikten sonra önce Kuşadası’na, ardından İzmir’e taşınan Tunca, kariyerine burada devam etti. 2003 yılında tek çocuğu Tuna’yı dünyaya getiren Tunca, 2,5 yaşında oğlunun otizmli olduğunu öğrendi. Oğlunun suya olan sevgisini fark ettikten sonra onu yüzmeye teşvik eden Anne Tunca, onun eğitimine ve spor hayatına da büyük önem verdi.

Oğlu İçin İşini Bıraktı

Gülnur Tunca, antrenörlerin oğlunun yüzme konusundaki yeteneklerine dikkat çekmesi üzerine, ona daha fazla zaman ayırabilmek için 2013 yılında iş hayatını sonlandırdı. Oğlunun ilkokul, ortaokul ve lise eğitiminde ona destek olurken, spor faaliyetlerini de ihmal etmedi. Antrenmanlarını düzenli olarak takip eden Tunca, oğlunu yurtdışındaki yüzme yarışlarına da götürdü.

Annenin bu özverisi karşılık buldu. Sudaki performansı ve dayanıklılığıyla dikkat çeken 22 yaşındaki Tuna Tunca, 2018 yılında ilk açık su yarışında Çanakkale Boğazı’nda engelli kategorisinde ikincilik kazandı. İstanbul Boğazı’nı 3 kez yüzerek geçti. Sakız Adası’ndan Çeşme’ye yüzdü ve Bodrum-Marmaris-Göcek yarışlarında 5 kilometrelik mesafelerde yaş kategorisinde ödül aldı. 2021 yılında Mısır’daki dünya şampiyonasında 10 kilometrede dördüncülük elde etti. Capri Napoli Ultramaratonu’nda 36 kilometreyi antrenörü Mert Onaran ile tamamlayan Tuna, en iyi ikili kupasını kazandı. Genç yüzücü, bu yıl Manş Denizi’ni geçmek için hazırlıklarını sürdürüyor.

“Tek Bir Vücut Gibi Yaşamaya Başladık”

Gülnur Tunca, oğlunun sağlıklı ve başarılı olabilmesi için eşiyle birlikte her türlü fedakarlığı yaptıklarını belirtti. İş hayatını bırakmanın kolay bir karar olmadığını dile getiren Tunca, “Ben bir anneyim, şartlarım farklı ve bu şartlara uygun hareket etmek durumundayım” dedi. Tuna’nın hayatının şekillenmesine yardımcı olduğunun altını çizen Tunca, “Fakat bu süreç asla kolay olmadı, her zaman zorluklarla doluydu. Tuna’nın yüzme tutkusunu kullanarak ona sporcu kimliği kazandırmayı başardık. Tuna’nın ilgiye, plana ve sevgiye ihtiyacı olduğunu anladıktan sonra hiç tereddüt etmeden kariyerimi sonlandırıp tüm enerjimi ona yönlendirdim.” şeklinde konuştu.

Tuna ile tek vücut gibi bir yaşam sürdürdüklerini vurgulayan Tunca, “Tuna artık bir otizmli açık su maraton yüzücüsü ve haziranda Manş Denizi geçişini tamamlayacak. Fransa kıyılarına vardığında bayrağı kaldıracak ve o an oturup ağlayacağım. Tuna suda çok mutlu, ben de karada çok mutluyum. En çok keyif aldığım ve gurur duyduğum yer, evimizdeki oğlumun madalya, kupa ve plaketlerinin sergilendiği bölüm.” dedi.

reklam

YORUM YAP